En una sessió extraordinària, la Comissió Coordinadora de les PAU ha acceptat repetir l’examen de matemàtiques de la selectivitat per als alumnes que ho sol·licitin. Només s’hi podran acollir els estudiants que es van examinar el 12 de juny i presentin la demanda a través de l’Accesnet entre l’1 i el 2 de juliol. La prova es tornarà a fer el divendres 5 de juliol entre les 17.30 i les 18.30 h. Aquestes dates són compatibles amb el manteniment del calendari previst per a la primera assignació de places universitàries.

Per entrar a l’examen, els joves hauran de presentar el comprovant d’haver sol·licitat una nova convocatòria i la targeta amb les notes de la selectivitat. Això sí, els qui demanin repetir l’examen renunciaran a la nota obtinguda en la primera prova.

No caldria, però…

En un comunicat, la comissió ha donat la seva versió de la problemàtica amb l’examen de matemàtiques de la selectivitat. El 12 de juny, els estudiants es van queixar d’un error en un enunciat de la prova. Des de l’òrgan que elabora les proves, expliquen que arran de les consultes d’alguns alumnes es va decidir corregir una de les incògnites de l’equació. Defensen que, a l’hora de corregir, s’ha tingut en compte aquest fet. Per això, consideren que no caldria repetir l’examen.

El Consell Interuniversitari també va descartar que es tornés a fer la prova de matemàtiques, tal com van reclamar des de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya. Però la Secretaria d’Universitats es va posicionar al costat dels alumnes i va recomanar a l’òrgan que organitza la selectivitat que es repetís l’examen.