Banc de Sang i Teixits

S’acosta Setmana Santa, un moment en què molts fan vacances i les reserves de sang acostumen a baixar. És per això que el Banc de Sang fa una crida a donar-ne abans d’aquesta aturada. Amb la campanya “Abans de Setmana Santa, fes viatjar la teva sang” volen garantir les reserves estables als hospitals. Es calcula que prop de 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya.

Donacions als hospitals

Les donacions es podran fer als principals hospitals catalans. A més, també es podran fer el dissabte 30 de març, dissabte de Pasqua, quan tots els hospitals acceptaran donacions, a excepció del Josep Trueta de Girona. La campanya anima els donants habituals, joves que ho poden fer per primera vegada i la resta de ciutadania. Al gener, la darrera marató de donants va aconseguir les 10.000 donacions.

Qui pot donar sang?

Per poder donar sang cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, entre 18 i 70 anys i que pesi més de 50 kg. Cal recordar que cada dia calen 1.000 donacions diàries a Catalunya per fer front a les necessitats dels pacients i que els motius més freqüents pels quals un pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com les anèmies.