Els veïns de Sant Andreu fa gairebé tres setmanes que veuen parat el rellotge de l’església de Sant Andreu de Palomar. Les agulles estan aturades a les 12 h en punt per un problema en el motor que fa moure les manetes. La plaça d’Orfila, on hi ha la parròquia, és un lloc de pas i referència al barri: de camí cap al metro o des de la terrassa d’un bar, molta gent hi mira l’hora. Alguns dels veïns troben a faltar aquesta referència, encara que d’altres que hi passen diàriament no se n’han adonat.

No és el primer cop que es trenca, encara que normalment és a causa d’un llamp. El rector de la parròquia, Josep Soler Llopart, explica que “aquesta última vegada ha estat el motor que fa moure les manetes, que s’ha espatllat. No ha sigut per un llamp, suposo perquè s’ha cremat”. Tot i així, les campanades segueixen tocant de les set del matí a les 11 de la nit. En principi la reparació no hauria de tardar gaire, ja que una vegada el rellotger tingui el material per arreglar-lo i l’Ajuntament ho aprovi, se solucionarà el problema.

El rellotge no és l’única cosa que s’ha d’arreglar: la cúpula de l’església fa 13 anys que espera que les administracions es posin d’acord per restaurar-la. Soler se sent optimista amb aquesta restauració, ja que sembla que ara el projecte avança i a partir de l’estiu podrien començar les feines. No només s’arreglarà la cúpula sinó que s’aprofitarà per reparar esquerdes de l’edifici, causades per humitats en els fonaments.