Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dilluns al matí a l’ajuntament d’Oliana per buscar documentació relacionada amb l’1-O per odre de la fiscalia. És la primera vegada que els agents del cos policial espanyol entren en un consistori per aquest motiu. Els agents han fet la petició d’informació a la secretaria de l’ajuntament, que ha efectuat un registre d’aquesta entrada, i la policia ha marxat sense emportar-se cap document.

En el moment de l’entrada, l’alcalde demòcrata d’Oliana, Miquel Sala, no es trobava a l’ajuntament perquè es dirigia a la Seu d’Urgell per donar suport a l’alcalde de Bellver de Cerdanya, que estava citat a declarar per l’1-O. El d’Oliana ha estat un dels primers alcaldes del país que va declarar la setmana passada, després de ser citat per la fiscalia per l’1-O.

Segons l’alcalde d’Almacelles, Josep Ramon Ibarz, la Guàrdia Civil ha arribat al consistori i ha demanat al secretari municipal la còpia del decret de suport al referèndum i una altra del correu electrònic en què l’ajuntament deia que posava a disposició dels ciutadans els espais habituals per votar el referèndum de l’1 d’octubre.