Montabes ha estat citat a declarar aquest dilluns a les 11 h a la comissaria de la Policia Nacional de la Verneda, a la rambla de Guipúzcoa, per un presumpte delicte de desobediència. El creador ha explicat a betevé que va replicar la web de la Generalitat de Catalunya sobre el referèndum amb un “propòsit humorístic” i que en cap cas, ha dit volia “empènyer cap agenda política”, tot i que sí que s’ha mostrat a favor de la llibertat d’expressió. El seu advocat també ha explicat a betevé que l’estudiant universitari no ha declarat perquè, segons la mateixa llei del Tribunal Constitucional, no és un “càrrec públic” i, per tant, no pot ser acusat de desobeir.

El text íntegre de la citació l’ha difós la periodista Mariola Dinarès a través de Twitter.

Un dels altres citats a declarar que ho ha fet públic a través de les xarxes és Oriol Ferràndez, que va crear la web votemperserlliures.com, que encara està actiu.

Les defenses denuncien irregularitats

Els advocats denuncien que alguns han anat a declarar com a investigats, d’altres com a testimonis i alguns fins i tot per ser escoltats, però s’han trobat que a dins s’han trobat que tots anaven com a investigats per desobediència, per la qual cosa calia la presència d’un lletrat. Critiquen que no se’ls han facilitat còpia dels atestats ni tan sols els han sabut confirmar si la causa és secreta. A més, alerten que no se’ls pot acusa de desobediència al Tribunal Constitucional perquè no han rebut cap requeriment directe d’obeir.