L’AFA de l’Escola 9 Graons, situada a la Dreta de l’Eixample, denuncia que el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) no fa un manteniment adequat de les instal·lacions del centre. Una de les principals demandes és la reparació de l’ascensor, que fa nou mesos que no funciona. També hi ha queixes relacionades amb la reparació d’espais al pati amb estructures que estan precintades perquè s’han fet malbé.

Segons explica Marc Hurtado, representant de l’AFA, “sempre” han patit demores per part del CEB pel que fa al manteniment d’aquest centre en mòduls prefabricats. “Això afecta el dia a dia de l’escola i, a més, no obtenim resposta a cap de les demandes que fem”, afirma Hurtado.

Tot plegat provoca indignació entre les famílies i el personal docent de l’escola. Asseguren que l’avaria de l’ascensor suposa un entrebanc per als alumnes amb necessitats educatives especials o amb alguna limitació física, mentre que l’estructura precintada del pati crea un entorn insegur i, de vegades perillós, per als infants.

Reclamen el cost de la cuina

L’AFA de l’Escola 9 Graons també denuncia un tracte discriminatori del CEB respecte a d’altres escoles modulars públiques de la ciutat. El motiu és el cost de la cuina, que han assumit les famílies des que es va construir el centre l’any 2017. Ara reclamen que el consorci els retorni l’import invertit de 61.500 euros, tal com s’ha fet en altres escoles. Un petició que, per ara, el CEB ha ignorat de “forma recurrent”, segons diu el comunicat de queixa emès per l’escola.

La cuina de l’Escola 9 Graons finançada per les famílies de l’alumnat