L’Ajuntament de Barcelona ha ultimat el projecte del nou parc de Can Batlló, que ha de convertir més de la meitat de l’antic recinte fabril en una gran zona verda de 26.000 metres quadrats. El parc tindrà una esplanada central amb vegetació més baixa i estarà envoltada d’un bosc. A més, hi haurà un camí d’aigua que recorrerà tot el parc de punta a punta.

El recinte de Can Batlló queda delimitat per la Gran Via i els carrers de Parcerisa, Constitució i Mossèn Amadeu Oller al barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc). Dos edificis històrics, els blocs 9 i 12, s’enderrocaran però se’n mantindran les façanes per integrar-les al parc. De fet, el bloc 12 ja està en procés d’enderrocament.

Els usos del nou parc

El disseny del parc ha tingut en compte les peticions veïnals. Per això, la zona verda inclourà pistes esportives i una àrea de jocs infantils. També hi haurà una zona d’esbarjo per a gossos i un espai per a horts urbans, que s’ubicaran al costat de la masia Can Bruixa. De fet, aquesta masia es preveu condicionar-la com a equipament per als horts.

Les obres del parc s’executaran en dues fases. La primera està prevista que comenci a finals de l’any que ve o a principis del 2021. La intenció és tenir les obres acabades de la primera fase abans de finals de mandat, és a dir, a la primavera del 2023. La inversió per executar els treballs de la primera fase és de 12,3 M €, dels quals cinc els aportaran els propietaris dels terrenys.

En conjunt, les dues fases tenen un pressupost global de 24,8 M €. En la segona fase (de moment sense data) es completarà la urbanització del parc al costat dels edificis pendents de construir i desenvolupar, com és el cas de l’Institut Escola Can Maiol i l‘Ateneu Cooperatiu Coopolis. A més, aquesta fase inclou una segona àrea de jocs infantils, un “skate park”, un espai amfiteatre i una font ornamental.