Les restriccions d’emergència per la sequera prohibeixen regar conreus amb aigua potable. A la masia de Can Valent, a Nou Barris, ja fa mesos que busquen sistemes per reduir el consum al seu hort. Amb la prohibició de regar, confien poder collir el que tenen plantat aquest hivern, però no saben si podran continuar conreant de cara a l’estiu.

Demanaran disposar d’aigua freàtica

Aquest cap de setmana els usuaris de l’hort urbà de Can Valent s’han reunit per estudiar alternatives a les restriccions que els impedeixen fer servir l’aigua potable per regar. Dilluns demanaran al districte que els subministri aigua freàtica per fer regs d’emergència. L’Ángeles Espina assegura que si l’Ajuntament no els porta aigua freàtica amb algun camió, no podran regar, només esperar que plogui.

Salvaran la collita d’hivern, però la de l’estiu perilla

Confien salvar la collita tot i no poder disposar de reg. Asseguren que per poc que plogui al febrer les estratègies que fan servir per conservar la humitat del sòl els permetran collir el que tenen plantat.

Amb palla o fullaraca mantenen la humitat del terreny

Abans de l’estiu ja van introduir el reg d’exudació, i amb això van reduir molt el consum d’aigua. Però ja fa mesos que també intenten retenir la humitat de la rosada, posant fullaraca o palla per evitar que s’evapori. La Manuela Martín, usuària de l’hort urbà de Can Valent, explica que si no els deixen regar gens, hauran de tancar l’hort.

Si no ens deixen regar gens, haurem de tancar l’hort”
Manuela Martín, usuària de l’hort urbà de Can Valent

La masia de Can Valent dona nom a aquest hort urbà

La masia de Can Valent dona nom a aquest hort urbà de Nou Barris. La façana data del segle XVI-XVII i ha estat restaurada fa poc. En un futur s’hi faran equipaments per al barri.