trasplantaments hospital clinic

L’Hospital Clínic ha aconseguit fer nou trasplantaments en només 48 hores, la xifra més elevada que s’ha fet mai al recinte hospitalari barceloní. Els equips del Clínic van realitzar quatre trasplantaments de ronyó, dos de fetge, un de cor, un hepato-renal i l’extracció d’un pulmó que es va materialitzar en un altre hospital. Des del Clínic destaquen la feina de coordinació de trasplantaments així com els diferents serveis especialitzats de cada àrea. Un total de 80 professionals s’han mobilitzat per dur a terme aquestes nou operacions.

Els professionals del Clínic ho qualifiquen de “proesa”

Els nou pacients hospitalitzats estan en fase de recuperació i evolucionen favorablement. El doctor Gerard Sánchez és el coordinador de la secció de donació i trasplantaments, i destaca la complexitat logística que suposa assolir aquesta xifra. Sánchez assegura que “Fer 9 trasplantaments en 48 hores, i més, després de dos anys de crisi per la COVID-19 és tota una proesa”.

L’Hospital Clínic va fer 239 trasplantaments l’any passat, tal i com reflecteixen les dades de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT).