Dos porcs senglars han sorprès aquest dilluns al matí els veïns de la Sagrera. La Guàrdia Urbana ha rebut una trucada passades les 7.30 h que alertava de la presència dels dos animals al barri. Diverses fotografies a les xarxes socials corroboren que els senglars han estat a banda i banda de l’avinguda Meridiana durant almenys dues hores. Després d’una persecució amb els agents policials, captada en vídeo per un veí, els exemplars han pogut ser capturats. Fonts de l’Ajuntament han confirmat que s’ha aplicat el protocol d’anestesiar-los, practicar-los l’eutanàsia i dur-los a la UAB per fer-los la necròpsia.

Persecució matinal de senglars a la Sagrera

Segons fonts municipals, quan s’ha comprovat la presència dels dos animals, s’ha activat el servei del SEFAS (Servei d’Ecopatologia de la Fauna Salvatge), com marca el protocol. Els animals han anat pels dos cantons de la Meridiana, tant a la zona enjardinada davant del Espai Jove Garcilaso com també als Jardins d’Elx i al carrer de Martí i Molins, ja al nucli antic del barri.

Just aquí, un veí de la Sagrera, Daniel Llamas, ha explicat a betevé que ha observat com un dels senglars corria amb un dard a l’espatlla, davant del forn de pa Martí i Molins. En aquest punt és on s’ha reduït el primer animal. Llamas ha fotografiat el moment de la captura, al bell mig de la calçada.

El mateix testimoni ha assegurat que el segon porc ha pujat pel carrer de Vallès i Ribot fins a les proximitats de l’Escola Congrés i els Indians. De fet, el periple s’ha allargat dues hores. Fonts de l’Ajuntament han confirmat que els animals han estat capturats pels serveis veterinaris passades les 9.30 h al carrer de Garcilaso, i com que han entrat en un espai urbà, s’ha optat, com es fa sempre en aquests casos, per practicar-los l’eutanàsia ja que es considera que són conflictius i que no sabran sobreviure en un entorn rural. Les escenes viscudes al districte de Sant Andreu recorden les que es van produir a principis de mes a tocar precisament de la Meridiana, al veí barri de Porta.

Els problemes de convivència amb els porcs senglars estan augmentant a la ciutat, sobretot, en zones de muntanya. Les queixes més recents són del mes de març. Veïns del barri dels Penitents van denunciar a l’Ajuntament que un grup de senglars tomben els contenidors d’escombraries amb molta facilitat. L’Ajuntament està estudiant la possibilitat de canviar el sistema de recollida a la zona per contenidors sense rodes.