recompte Arrels
Foto: Blanca Blay (ACN)

(ACN/Redacció) Uns 600 voluntaris d’Arrels han recorregut aquest dimecres a la nit els carrers de Barcelona per analitzar la realitat de les persones que hi dormen. L’objectiu és doble: tenir una aproximació de quantes persones dormen al carrer a Barcelona i conèixer la seva situació vital. Enguany, l’enquesta d’Arrels ha incorporat per primera vegada preguntes sobre la situació jurídica dels enquestats, la seva formació i també si han patit algun tipus d’agressió.

En el darrer recompte, el juliol de l’any passat, Arrels va trobar més d’un miler de persones dormint al carrer a la ciutat.

Foto: Blanca Blay (ACN)

El director de la fundació, Ferran Busquets, recorda que aquest recompte es fa des del 2016. “El resultat ens donarà una foto molt significativa de la realitat”, afegeix. La informació s’obté gràcies a un qüestionari amb una quarantena de preguntes amb informació bàsica de l’entrevistat, la seva trajectòria d’allotjament o sensellarisme, quines dificultats té per cobrir les necessitats o si té algú de confiança amb qui comptar.

El Samir i la seva dona, desnonats: 15 dies vivint al carrer

La realitat que es troben els voluntaris d’Arrels als carrers i places de la ciutat “és molt dura”, afirma Busquets. Per exemple, dos dels voluntaris del recompte s’han trobat la història del Samir. Els ha explicat que fa només 15 dies que viu al carrer juntament amb la seva dona i el seu gos, després que els desnonessin del pis on vivien. No han pogut recuperar cap de les seves pertinences tampoc. El Samir, que és originari del Marroc, explica que coneixen Arrels i tenen pendent anar-hi un dia per explicar-los el seu cas. En el moment de l’enquesta la dona, d’origen català, no hi és però està a punt de tornar de treballar.

La feina de les administracions, “insuficient”

En ser preguntat pel paper de les administracions, el director d’Arrels assenyala que l’Ajuntament de Barcelona fa accions i celebra que enguany la Generalitat hagi fet un pas amb el marc d’acció pel sensellarisme. En qualsevol cas, afirma que la feina feta fins ara per les diferents administracions és “del tot insuficient”. “S’han fet coses en diferents àmbits, però malauradament queda massa per fer, mentre no se solucioni el problema de l’habitatge continuarà molta gent dormint al carrer”, conclou.

Foto: Blanca Blay (ACN)
Comparteix a:
Imatge de l'autor/a