El nou CAP Raval Nord ja és més a prop de començar-se a construir a la capella de la Misericòrdia, després de passar l’últim tràmit municipal abans que pugui començar-se a edificar. El Plenari ha aprovat definitivament el pla urbanístic que permet donar un ús sanitari al sòl per, després, cedir-lo al CatSalut perquè aquest el construeixi. D’aquesta manera, es posarà fi a anys d’entrebancs i desenteses per fer realitat el nou equipament sanitari.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha recordat que el CAP actual es troba en unes condicions que “no permeten treballar adequadament” i lamenta el problema que “feia molts anys que durava”. Per això, ha felicitat tant els treballadors sanitaris com els veïns del Raval per haver aconseguit una solució definitiva.

L’oposició, crítica amb la gestió municipal

Tots els grups de l’oposició han votat a favor perquè la construcció del nou centre d’atenció primària del Raval Nord comenci com més aviat millor. Això sí, la regidora d’ERC Marina Gassol ha demanat al govern municipal que “no tregui rèdit polític” de les reivindicacions veïnals i que no fomenti “l’enfrontament i la fractura” als barris. Des de JxC, Francina Vila ha volgut destacar la “manca de gestió del govern anterior”.

Celestino Corbacho, regidor de Cs, ha anat més enllà de les instal·lacions sanitàries i ha demanat reordenar els entorns per fer un espai més amable i més verd. El portaveu del Grup Municipal del PP, Óscar Ramírez, ha lamentat que “els entrebancs s’han allargat massa temps”, mentre que Manuel Valls (BCN Canvi) ha demanat “passar pàgina” de la gestió política del mandat anterior i fer realitat tant el nou CAP com l’ampliació del MACBA.