ÀNGELS ARCS, exprofessora de l'EBM Pere Calafell "No hem cobrat el sou de juliol, ni el d'agost, ni les vacances ni estem acomiadades ni ens podem apuntar a l'atur perquè estem donades d'alta. Hi ha incertesa perquè els hem denunciat però fins que arribi un judici el mes d'octubre, novembre o desembre jo estaré encara sense cobrar res."

Aquest 1 de setembre han començat les classes les escoles bressol privades i concertades de la ciutat. Ho han fet totes excepte una: la llar d’infants Pere Calafell, que és en concurs de creditors. Familiars i treballadors denuncien que no han rebut cap comunicat oficial per part de l’Associació Pere Calafell que els informi de la situació. Tot i que la majoria de famíles ja han buscat centres alternatius per deixar els petits, alguns es queixen que les noves escoles bressol els queden lluny de casa o bé són públiques i no comencen les classes fins al 15 de setembre, fet que dificulta la conciliació de la vida laboral i familiar.

Pel que fa els treballadors afectats pel tancament, es tracta de 22 persones, majoritàriament dones que treballaven en el servei de menjador i educadores. Van rebre la comunicació que es quedaven sense feina el 30 de juliol, un mes que ja no havien cobrat, igual que tampoc no han rebut el sou del mes d’agost. Ara els preocupa el buit legal en què es troben, ja que en ser l’empresa en un procés concursal, no es considera que hagin estat acomiadades, no poden cobrar la prestació d’atur i probablement no tindran cap ingrés fins que hi hagi alguna resolució judicial.

Pares i treballadors es queixen perquè consideren que l’Associació no ha fet cap tipus d’esforç per mantenir obert el centre; asseguren que hi havia empreses interessades en absorbir-lo, ja que el consideraven viable. Critiquen també la inacció del govern i del districte de Sant Martí, al qual diuen que han comunicat el problema però denuncien que no ha fet res per facilitar que es mantinguin les classes. Els afectats creuen que han estat víctimes d’una mala gestió del centre i diuen que, si la situació no es resol, continuaran amb les mobilitzacions.