Cada cop son més els restaurants com aquest del carrer de Provença que es preocupen per la nostra salut. Els protagonistes no són altres que els sucs, tots amb noms ben curiosos, que responen a les propietats de les fruites i les verdures que trobem dins de la beguda. Per començar amb forces al setembre ens proposen un Renovator amb poma, pinya, espinacs i un ingredient curiós, l'alga espirulina. Aquesta tendència gastronòmica, coneguda com a Detox, ha arribat amb força des dels Estats Units. ELENA REIG, Rodriguez & Co "Hay mucho márqueting con detox, en realidad todos los zumos son 'detox', depuran al final es liquido y el cuerpo lo digiere muy bine. 'Detox' o no 'detox', todos los zumos son una buena opción." Flax and Kale del carrer dels Tallers van un pas més enllà i ens proposen la seva cuina flexiteriana. L'objectiu, eliminar dels menús aliments poc saludables i també evitar coccions pesants com per exemple els fregits. Tot i això els seus sucs, també amb noms suggeridors, són les estrelles del local. MAR BARRI, directora d'operacions Teresa&Carles Healthy Foods "Tenen moltes propietats, a dins porten molta fruita, molta verdura, moltes vitamines. Per exemple, el Green romance és depuratiu, augmenta les defenses i és molt necessari per a aquest setembre, que em de tornar amb les piles ben carregades." Que les fruites i les verdures són productes saludables, això no ho discuteix ningú, el que alguns nutricionistes alerten és que no podem substituir, amb aquests sucs, pretesament desintoxicants, part de la nostra dieta sana i equilibrada.

És la beguda de moda, el suc “detox” és present a cada cop més locals de la ciutat. Per exemple, al carrer de Provença hi ha el Rodriguez & Co. El nom de les begudes és d’allò més suggeridor: Bye, bye doctor o Celebrity detox, paraules que ens expliquen les suposades propietats de les fruites i les verdures que utilitzen per confeccionar-los. La propietària del local, l’Elena Reig, creu que s’ha fet un gra massa amb les bondats dels sucs “detox” i simplement creu que consumir-los és una bona base per a una alimentació saludable.

Un altre dels locals més potents pel que fa a la oferta de sucs “detox” és el Flax & Kale. De la mateixa manera que l’oli d’oliva verge extra, els seus sucs s’obtenen després de sotmetre’ls a una premsada en fred per conservar-ne totes les propietats. Els noms segueixen tenint un pes important i ens trobem en aquesta ocasió amb un suc Forever young, que ens mantindrà joves gràcies a la taronja, la cúrcuma, la pinya, el raïm, la pastanaga, la llima i la dunaliella salina que porta. Un còctel infinit que gaudeix, ara per ara, del favor del públic.