Tres societats internacionals en oftalmologia coincideixen a celebrar a Barcelona els congressos de la WSPOS (World Society of Paediatric Ophthalmology and Strabismus), l’ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons) i EUCORNEA (European Society of Cornea & Ocular Surface Disease Specialists). Tots s’iniciaran entre divendres i dissabte i només el de cirurgia refractiva i de cataracta segura s’allargarà fins a la setmana vinent.

Concretament, es trobaran a la ciutat més de 8.000 oftalmòlegs internacionals que debatran sobre el maneig quirúrgic de l’estrabisme i alguns avenços, com el trasplantament selectiu de còrnia, l’ús del làser o les millores en queratopròtesi.

El congrés de WSPOS inclourà un Spanish day, organitzat pel doctor José Visa, del Departament d’Oftalmologia Pediàtrica, Estrabisme i Neuroftalmologia de l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona. En aquest acte els oftalmòlegs de parla hispana presentaran els últims avenços en aquesta subespecialitat. Visa afirma que “el maneig quirúrgic dels diferents tipus d’estrabisme i les seves complicacions serà un dels temes destacats del congrés, amb un programa molt extens i variat amb les principals autoritats mundials“.

Quant a l’oftalmologia pediàtrica, el congrés presentarà comunicacions i ponències sobre gairebé totes les patologies oculars que afecten el nen i els progressos més recents en el tractament de l’ambliopia, el glaucoma congènit, les patologies de la retina i la cataracta congènita.

El congrés EUCORNEA tindrà com a tema estrella el trasplantament selectiu de còrnia.