En el marc del Dia Mundial de l’Asma, AstraZeneca, amb el suport de la Federació Espanyola d’Associacions de Pacients Al·lèrgics i amb Malalties Respiratòries (FENAER), ha posat en marxa la campanya “Zero barreres, una iniciativa que vol posar fi a la desinformació actual al voltant de l’asma, animar la població a anar a un especialista davant de qualsevol símptoma i ajudar els pacients a prendre el control de la malaltia.

I per aconseguir-ho, proposen acostar-se a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a experimentar què sent un pacient d’asma greu a través de la visualització d’un vídeo de realitat virtual en què els espectadors poden experimentar les sensacions que viu un pacient amb asma greu en el seu dia a dia i davant d’una crisi asmàtica.

El vídeo, anomenat ‘Rompiendo barreras en asma grave’, relata l’experiència d’Irantzu Muerza, pacient d’asma greu i responsable d’Asma a FENAER, que anima a conscienciar sobre la gravetat dels símptomes de la malaltia, que pot produir crisis freqüents i limitacions importants en la funció pulmonar i la qualitat de vida.

El 3,5 % de la població adulta a Catalunya pateix asma

A Catalunya el 3,5 % de la població adulta pateix d’asma, fins a un 63% dels pacients asmàtics no estan ben controlats i la meitat no segueixen correctament el tractament, una dada que s’associa a un augment de la morbimortalitat. En tractar-se d’una patologia crònica, l’asma requereix una avaluació integral per diagnosticar-la de forma precoç i assegurar-ne un tractament i seguiment apropiats.