DÍDAC RAMÍREZ, rector de la UB "Sabem que tècnicament això pot tenir uns efectes perversos enormes. M'agradaria que a Catalunya el model de preus fos el que hi ha a França, a Alemanya o als països nòrdics, on l'estudiant paga molt poc o no paga."

Ramírez ha valorat el nou sistema de taxes proposat pel govern. En declaracions al programa ‘Al Dia’, de BTV i COMRàdio, ha dit que el pagament en funció de la renda pot tenir efectes adversos. Considera que les famílies que no declarin tots els ingressos pagaran menys del que els tocaria.

“Pot fer que algú amb capacitat acadèmica i amb recursos entri a la universitat gràcies al frau”, ha dit Ramírez. Tot i això, el rector s’ha mostrat a favor del nou sistema, si permet que els estudiants amb pocs recursos tinguin garantit l’accés a la universitat.

El darrer estudi sobre el cost de la matrícula presentat aquest mes de juny conclou que els universitaris catalans paguen, actualment, el 21,38% de mitjana del cost dels estudis que cursen. Aquest cost converteix Catalunya en una de les comunitats autònomes més cara.