LLUÍS TOLRÀ, membre de DEPANA "Els espais agrícoles rics com el Delta del Llobregat, en els temps que vénen i els que vindran, haurien d'estar protegits per l'exèrcit perquè tenen un valor estratègic incalculable, per poder subministrar matèria primera per a la població. És importantíssim que es mantinguin i una absurditat pensar en destruir-los i creure que això ens farà més rics" JOAN CABALL, vicepresident de la Fundació Agroterritori "Un país que vol ser avançat, potser ha de potenciar la qualitat, ha de potenciar l'excel•lència, ha de potenciar altres contrades, que no pas inversions fàcils, que nosaltres creiem que aquesta és una inversió fàcil d'una gent que no és ni del mateix territori i, a veure, que vinguin a invertir de fora, potser sí, però creiem que aquest no és el camí."

La Fundació Agroterritori, dedicada a l’estudi i la preservació del terreny agrari català, ha presentat un manifest en contra de la instal·lació del projecte Eurovegas a Catalunya. Diuen que podria malmetre l’agricultura del Parc Agrari del Baix Llobregat, estratègica per al proveïment d’aliments de proximitat i qualitat de la zona.

La fundació posa en relleu la falta de transparència en les negociacions i denuncia que només poden fer-ne un seguiment a través dels mitjans de comunicació. També demanen que la crisi no sigui una justificació per a la destrucció dels valors naturals i el territori.

El mes de març passat, una cinquantena d’entitats es van aplegar en una plataforma contra la instal·lació d’Eurovegas a Catalunya. Denuncien que el projecte perpetua el model de creixement basat en l’especulació urbanística i financera.

De la seva banda, la plataforma Aturem Eurovegas ha convocat una concentració a la plaça de Sant Jaume per a aquest diumenge a les set de la tarda. L’organització ecologista DEPANA també ha denunciat els possibles efectes que tindria la instal·lació del macrocomplex en una zona protegida.