La Rambla és un espai saturat i és una pena que els veïns l’evitin“. Qui parla així és en Joan Coll, vicepresident de l’AGUICAT, l’Associació de Guies Habilitats per la Generalitat. Com ell, una cinquantena de guies han ofert aquest diumenge al matí rutes gratuïtes per a grups en aquest passeig tan emblemàtic. Coll afirma que la Rambla té molt potencial  històric, cultural i patrimonial i que actualment està desaprofitat. Afegeix que es mereix ser a primera línia.

La Font de Canaletes, el Palau Moja o el Teatre Poliorama, que va acollir el primer cinema de la ciutat, són alguns dels punts d’aquesta ruta que ha coincidit amb la celebració del Dia Internacional del Guia de Turisme. És la quarta vegada que s’organitza i en aquest cas se suma al projecte km-ZERO, guanyador del concurs internacional de remodelació integral de la Rambla. 

“Desgooglelitzar” el discurs sobre la Rambla

Itziar González, cap d’equip de km-ZERO, afirma que en paraules de Joan Roca, director del Museu d’HIstòria de Barcelona, “hi ha una googlelització del discus sobre la Rambla“. González explica que actualment es creu que la Rambla és el que diu aquest cercador. Davant d’això, afirma González, s’ha de construir un relat nou que parli del potencial històric i polític que té aquest passeig. Al projecte  km-ZERO  es treballa gràcies a la cooperació ciutadana a partir de quatre grups temàtics: economia i treball, cultura i equipaments, espais públics i moviment. A aquest últim s’hi ha afegit l’AGUICAT aportant-hi els seus coneixements.