Aquest dissabte, 14.000 persones han participat en la cinquena Magic Line Sant Joan de Déu. La caminada ha començat a les 7 del matí d’aquest dissabte des de la Ciutat de la Meridiana per als equips inscrits per fer els 40 km. Al llarg del recorregut s’hi han anat sumant els altres equips que han fet menys quilòmetres, des d’Horta-Guinardó o Vallvidrera. A més, aquesta edició s’hi ha afegit un nou punt de sortida, des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat, amb un recorregut de 25 km.

A la tarda, els participants poden acostar-se a l’espectacle inclusiu ‘Sonambulistes’ a la plaça de la Catedral. Per l’escenari hi passaran músics, ballarins, actors mags i, fins i tot, pallassos sota la direcció artística de Martí Torras.

Però les activitats de la Magic Line no acaben aquí. Aquest diumenge ha estat el moment de celebració. Per això, nou equipaments culturals han obert portes per tots aquells participants i voluntaris de la caminada. A més, al fossar del Castell de Montjuïc s’hi ha organitzat un pícnic cultural, un espai per fer una parada per dinar amb espectacles de música i dansa.

Durant els quatre mesos previs, els més de 900 equips apuntats a la Magic Line han organitzat diverses accions per recaptar fons i poder ajudar les persones en situació vulnerable que atenen els 11 centres de Sant Joan de Déu a la ciutat de Barcelona. S’han fet tot tipus d’activitats, des de concerts solidaris a tornejos esportius o esmorzars. Fins ara, els equips han recaptat més de 300.000 euros.

En els últims cinc anys, la Magic Line Sant Joan de Déu ha recaptat més d’un milió d’euros gràcies a més de 1.000 accions solidàries. Gràcies a aquests diners, Sant Joan de Déu ha pogut finançar molts projectes, com pisos socials per a persones vulnerables, sessions de teràpia amb música o animals per a persones amb trastorns mentals. També s’han subvencionat projectes de recerca biomèdica en malalties infantils i s’ha impulsat un programa d’acompanyament a persones migrades, entre altres iniciatives. En total, s’han impulsat més de 75 programes socials.