El grup sempre es repartia els rols delictius de la mateixa manera. La dona arrestada feia les funcions d’operadora telefònica, de manera que concertava cites per fer revisions simulant que treballava per alguna empresa de subministrament. La banda escollia sempre persones d’edat avançada que viuen soles, i en algunes ocasions, amb malalties com Alzheimer o Parkinson, que les feia encara més vulnerables.

El dia de la visita hi intervenien els homes. Un es quedava exclusivament al cotxe com a conductor, i els altres pujaven al pis de la víctima, on un la distreia mentre simulava revisar l’escalfador i l’altre remenava el pis per trobar-hi diners o joies. En altres ocasions només pujava al pis un dels lladres, i si l’ancià sospitava o presentava resistència, no dubtava a intimidar-lo per robar-li.

Els Mossos d’Esquadra acusen els detinguts d’haver consumat 21 fets delictius, entre els quals hi ha el de pertinença a grup criminal, dos robatoris amb intimidació, quatre furts agreujats, i quatre falsificacions de documents mercantils.

Després de passar a disposició judicial, el jutge ha decretat llibertat amb càrrecs per als quatre detinguts, excepte el cap del grup criminal, que ja ha ingressat a presó.