Aquests llagostins són una alternativa al marisc fresc. Són l'opció que molts han triat per intentar minimitzar les despeses, però mantenir el menú. "És molt més econòmic que no pas el fresc i, a més a més, saps que és frec igual perquè s'ha congelat al vaixell." "Faré arròs, i aleshores vinc a comprar escamarlans i gambes." "La gente ha comprado un poco más barato, se ha tirado al jamón más barato, se nota la crisis." Mirar els ingredients és una opció, però per a alguns el sol fet de sopar a casa ja surt a compte. "Pongamos en total unos 150, más o menos, si esto lo vas a comer a un restaurante te sale mucho más caro." Quan falten poques hores perquè s'acabi l'any els passadissos del Mercat de Santa Caterina són plens de compradors. La majoria busquen els darrers productes frescos, però sobretot, l'indispensable per avui: els 12 grans de raïm. Els comerciants expliquen que les vendes més fortes de la campanya nadalenca les van fer la setmana passada. A l'hora de fer compres, sembla que celebrar el Nadal en família pesa més que la festa de Cap d'Any. "La gent ha estat bastant generosa per Nadal i ara és normal que per aquestes dates es noti una mica." "Anem a casa d'uns amics i fem un 'yo pongo', que diem, una miqueta cada un." El pica-pica és una de les opcions més populars. Al contrari que per Nadal, quan s'acostumen a fer àpats elaborats, per a la nit de Cap d'Any molts procuren esquivar els fogons.

Segons dades de Mercabarna, l’any 2010 es van comercialitzar 1,5 tones de raïm per a la nit de Cap d’Any. Enguany, el preu d’aquest producte estrella es manté a un nivell similar al de l’any passat, entre 1,40 € i 6,95 €, als mercats barcelonins. La varietat Aledo, procedent d’Alacant, és la més habitual la nit del 31 de desembre.