Els canelons, el pernil o el xai han estat alguns dels productes estrella a taula aquests dies. Però després de Nadal i Sant Esteve la cosa canvia i els consumidors demanen coses diferents. MARIA NAVAS fruitera del Mercat de la Concepció "Algo que elimine porque tienes un embotellamiento de tanto turrón y grasa que hemos comido. Es así de cada año." Entre els aliments més buscats al mercat: les carxofes, la pinya o els porros. "Verduretes, carn a la planxa... cosetes suaus." Els consumidors reclamen fruita i verdura fresca. Una altra bona opció per acabar de pair-ho tot plegat, les infusions, que aquests dies són imprescindibles en moltes taules. NEUS FÍGOLS, propietària de La Casa del Te "Després de menjar, per postres és una bona idea prendre infusions com te o camamilla amb anís estrellat..." Fórmules diverses per superar els excessos nadalencs. Cadascú en té la seva... "Molt d'enciam i coses a la planxa i a la nit un 'yogurcito' i res més!!" "Pit de pollastre, hamburgueses, conill a la planxa un caldet... tot lleugeret." En definitiva, dies en què es rebaixa el ritme frenètic d'àpats. "Sí, una pequeña tregua incluso para el bolsillo claro!!" Però atenció perquè aquesta treva només és temporal. Els cistells es tornaran a omplir de cara a la nit Cap d'Any.