1. Enfrontaments violents en un desnonament al barri del Clot

El 25 de juliol més d’un centenar de persones es van concentrar davant el número 22 del carrer d’Andrade al barri del Clot. L’assemblea social del barri i la Xarxa de Suport Mutu va organitzar la trobada en suport de la família que vivia a l’edifici de lloguer i havia de ser desnonada. Els Mossos d’Esquadra van carregar contra alguns manifestants que impedien l’entrada a l’immoble. Tres persones en van resultar ferides i es van fer 15 identificacions.

2. Primers enfrontaments entre aficionats i Mossos d’Esquadra

Milers de culers van celebrar a la font de Canaletes la victòria del Barça a la final de la Lliga de Campions. Al carrer de Pelai, però, s’hi van produir enfrontaments entre els Mossos d’Esquadra i alguns aficionats que els van llençar objectes.

3. Dos espontanis salten a l’escenari del TNC per atacar els actors de ‘Gang bang’

L’obra de teatre ‘Gang bang’ va ser polèmica des de l’estrena. Durant la representació del 31 de març, dos espontanis van saltar a l’escenari al crit de “viva Cristo Rey, vivan los sacerdotes de Cristo”. Van llençar un tamboret de l’atrezzo als actors i els van increpar. Els agressors no van poder ser identificats pel personal del TNC.

4. Els acampats resisteixen de manera pacífica a la plaça

La victòria del Barça a Wembley va coincidir amb l’acampada del moviment del 15-M a la plaça de Catalunya. Els “indignats” es van coordinar la nit del 29 de maig per evitar aldarulls i l’accés de la policia a la plaça. De fet, en els moments d’enfrontaments, els concentrats van crear un cordó humà per aïllar l’acampada.

5. Els castellers del Poble-sec fan un calendari eròtic per finançar-se

Els castellers del Poble-Sec van trobar una via més de finançament força curiosa. La colla va fer un calendari eròtic per a 2012. El director de porno català Conrad Son es va encarregar de fer-ne les fotografies. Es van imprimir 2.000 exemplars del “calendari bandarra”.

6. L’exposició “Dinosaurios Park” ens descobreix l’origen i extinció dels dinosaures

Aquest estiu, el Parc del Fòrum va rebre uns visitants de 150 milions d’anys. L’exposició “Dinosaurios Park” va exhibir 50 rèpliques d’aquests rèptils gegants.

7. Joc de rol entre humans i zombies als passadissos de la facultat

Els passadissos de la UAB es van convertir en un camp de batalla entre zombis i humans. Prop de 200 estudiants van fer un joc de rol en viu que enfrontava dos bàndols d’alumnes.

8. Mor un jove de 16 anys a Sant Andreu en caure d’un celobert

Durant la revetlla de Sant Joan, un jove de 16 anys va morir al barri de Sant Andreu. El noi es va apropar a un celobert i l’estructura va cedir amb el seu pes. L’accident es va produir al número 11 del passeig de Torras i Bages.

9. Els esports de contacte apleguen 5.000 persones al Fight4Life

El pavelló de la Vall d’Hebron va acollir la vetllada de boxa més important d’Espanya, el Fight4Life. 5.000 persones van presenciar combats de diverses arts marcials, des de boxa i kick-boxing fins a MMA.

10. El 7 de març serà festa local a Barcelona

El 7 de març va ser festa local a Barcelona. Fixar aquesta data al calendari va generar força debat entre l’Ajuntament, les escoles i els comerciants. Quan la Generalitat va escollir la Segona Pasqua com a festiu, el consistori va haver de triar el primer dilluns de la setmana blanca.

11. La dirigent veïnal de Nou Barris María Ruiz rebutja la Medalla d’Honor de Barcelona

El malestar per les retallades es va fer palès en la cerimònia d’entrega de les medalles d’Honor de Barcelona. La dirigent veïnal de Nou Barris María Ruiz Martos va rebutjar el premi com a protesta per les retallades del govern.

12. La manifestació alternativa de l’1 de maig registra diversos incidents

Diversos moviments socials van convocar l’1 de maig una marxa alternativa a la secundada pels sindicats. La protesta va recórrer els carrers de la part alta de la ciutat. Durant la marxa, es van malmetre entitats bancàries i la seu del Departament d’Ensenyament. Els Mossos d’Esquadra van carregar contra els manifestants.