El conductor d'aquest vehicle s'endurà un bon ensurt. El fort vent ha esquinçat el tronc d'un arbre que ha caigut a la vorera, a tocar dels cotxes aparcats. La majoria de sortides que han fet els Bombers de Barcelona han estat per incidències en l'arbrat. En total, s'han realitzat 70 serveis també per bastides, mobiliari urbà i elements de les façanes. SERGIO HOLGADO, subdirector de Gestió d'Emergències de Protecció Civil "Totes les incidències no han estat de caràcter greu, no hi ha hagut danys personals que es coneguin. Els danys materials han estat sobretot en mobiliari urbà. Alguna teulada lleugera que ha sortit volant a Sant Adrià." El telèfon d'emergències 112 ha atès 342 trucades a Catalunya, 165 d'aquestes fetes des de Barcelona. Els avisos dels ciutadans s'han concentrat a la nit, quan més fort ha bufat el vent. Els registres més destacats han estat els del Port Olímpic amb ràfegues de vent que han arribat als 90 km/h. Al migdia, encara bufava el vent. Una situació que sobretot han notat els motoristes i els ciclistes. "Sí que és una mica emprenyador perque et fa anar de canto." "Hi havia alguns moments que el vent portava la bicicleta, havies d'agafar-la amb molta força." A les nou del matí l'Ajuntament de Barcelona ha desactivat el Pla bàsic d'emergència municipal, que es va activar de manera preventiva i implica tenir-ho tot a punt per poder fer front a qualsevol contratemps.

Motocicletes caigudes, branques d’arbres als carrers i cartells inestables són els efectes més visibles de l’episodi de vent que s’ha registrat la nit de dilluns a dimarts. La majoria d’incidències, cap de greu, es van registrar abans de la mitjanit. Els Bombers de Barcelona van atendre 72 avisos. El telèfon d’emergències ha rebut en total 342 trucades fins a les 12 del migdia, 165 d’aquestes fetes des de Barcelona.

Les ràfegues de vent han superat els 70 km/h. Els registres més destacats han estat els 90 km/h del Port Olímpic, els 85 km/h de les Corts i els 72 km/h de l’Observatori Fabra.

L’Ajuntament va activar el Pla bàsic d’emergència en fase d’alerta a les 22.15 h de dilluns i Protecció Civil va posar en marxa el Procicat. Tots dos plans s’han donat per acabats a les 9.11 h d’aquest matí. Les previsions apunten que el vent pot bufar fort fins al migdia però la tendència és que vagi a la baixa.

En cas de ventades es recomana tancar les portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals. També cal retirar els testos i els objectes dels balcons que puguin caure al carrer.