Sembla un dia normal a la redacció, però no ho és. S’hi respira eufòria i felicitat i s’hi veuen molts somriures i abraçades. A diverses pantalles d’ordinador els companys de Marginedas tornen a veure’n el vídeo de l’arribada aquest diumenge a Barcelona. La cap de l’àrea d’Internacional, Marta López, ha explicat que es va quedar sorpresa de les primeres paraules que li va dir Marginedas quan la va veure a l’aeroport: “Perdoneu el que us he fet passar.” López ha expressat l’angoixa que ha patit durant aquests mesos que ha durat el segrest del periodista a mans d’un grup gihadista a Síria. “No he dormit durant nits, tampoc aquesta”, ha afirmat la cap d’àrea.

El director del diari, que ha fet un discurs dirigint-se a tota la redacció, ha dit que el periodista es troba bé de salut i que només té una fissura en una costella. Hernández s’ha referit també a la salut mental del reporter assegurant que està “fresc, viu, ràpid i amb molts reflexes” i que apunta a una recuperació més fàcil del que es podien esperar.

La tornada a casa de Marginedas obre l’esperança que els altres dos professionals espanyols segrestats a la zona puguin ser alliberats aviat. Hernández ha explicat que Marginedas ha vist Javier Espinosa, reporter d”El Mundo’, i el fotògraf català Ricard Garcia Vilanova, retinguts a Síria, i que estan bé de salut.