Treballar sense adonar-se’n la sensorialitat a partir dels colors, coordinar l’ull i la mà per pintar, mantenir la postura per poder retallar una cartolina o pensar per trobar frases que acompanyin un punt de llibre. De manera individualitzada i sumant esforços, els infants que formen part del programa de teràpia ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau han creat uns punts de llibre solidaris per a Sant Jordi.
Un element d’aprenentatge
A la unitat de teràpia ocupacional infantil es treballa per augmentar l’autonomia dels pacients des de tots els àmbits: motor, sensorial i cognitiu. És per això que molt cops plantegen activitats que ells anomenen “significatives” que es converteixen en un element d’aprenentatge i fan feliços els infants.
Amb motiu de Sant Jordi han preparat, com cada any, uns punts de llibre. Els més petits han experimentat amb la pintura i els colors, i els més grans els han retallat i n’han triat les frases. Ho fan acompanyats sempre pels professionals que adapten l’entorn perquè l’activitat sigui atractiva, ja sigui asseguts, allitats o amb algú que els agafa la mà, tal com fan amb la resta d’activitats diàries com el joc, vestir-se o menjar.
Punts de llibre per col·laborar amb la unitat
Els punts de llibre es reparteixen com a regal als pacients i companys de feina de l’hospital. És una manera de retornar i agrair el que fan per ells. Enguany, la campanya “#puntsolidariSantPau” s’ha estès també a les xarxes i es poden adquirir per cinc euros o més els punts de llibre en format digital. Els diners obtinguts aniran destinats a les activitats que impulsa la Unitat de Teràpia Ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau.