Passejar el gos, encara que sigui lligat, ja està prohibit en una setantena de parcs i jardins. Ara l’Ajuntament planteja ampliar aquesta prohibició a més espais verds de la ciutat. La norma entraria en vigor quan es posin en marxa el que s’han anomenat zones d’ús compartit, que seran espais on, en determinats horaris, els gossos podran anar deslligats. La previsió és que s’implementin abans del 2023.

Les entitats animalistes veuen amb bons ulls les zones d’ús compartit, que ja estaven previstes en l’ordenança de tinença d’animals del 2014, però critiquen la manera com l’Ajuntament preveu posar-les en marxa i lamenten que els parcs no puguin convertir-se en zones on poder passejar els gossos sense lligar.

Zones per al benestar animal, àmplies i segures

Segons explica aquesta entitat, si les zones d’ús compartit s’habiliten en places i carrers, no es compleix amb la funció de benestar animal que preveu la normativa. Àngela Coll, portaveu de la plataforma, explica que els gossos han de poder moure’s en espais amplis i segurs, on no puguin patir accidents. “Els estan plantejant a places o carrers que no seran res més que un pipican sense tanca“, comenta Coll.

A més, consideren que l’argument de prohibir l’accés dels gossos a parcs i jardins per protegir-ne la fauna no és vàlid, ja que hi ha altres activitats —com festivals de música o la venda de petards als volts de Sant Joan— que sí que es permeten i que consideren més perjudicials per als animals.