Baró de Viver

El jurat popular ha declarat culpables els dos acusats de matar un home al barri de Baró de Viver al desembre del 2018. Al veredicte, que s’ha llegit aquest dimecres a l’Audiència de Barcelona, els nou membres del jurat sostenen per unanimitat que van actuar amb intenció de posar fi a la vida de la víctima o almenys amb altes probabilitats de fer-ho.

Per tant, consideren provat que la dona va lliurar l’arma a l’home i li va dir que matés a la víctima. El jurat considera que l’acusat ho va executar “de manera fulminant” i aprofitant que no es podia defensar. S’ha jutjat la parella pels delictes d’assassinat amb traïdoria i tinença d’armes. Tant la fiscalia com l’acusació demanaven 27 anys de presó, mentre que la defensa en demanaven les penes mínimes.

Els fets van passar la nit del 22 de desembre del 2018, quan la víctima va sortir de casa a passejar i els dos acusats es van dirigir cap a ell. La dona va donar una arma de foc al seu marit, que va disparar tres trets contra la víctima –al cap i al tòrax– i li va causar la mort. L’acusada sempre ha negat que portés l’arma, però el jurat argumenta que està provat que estaven junts i concedeix “total credibilitat” la versió dels testimonis protegits.