Moviments com aquest són fonamentals per envellir de manera saludable, però són poc freqüents entre les persones grans que viuen en residències. Més del 60% dels interns passen la major part del dia asseguts i només un 20% camina més de 10 minuts al dia. CARLES VALLBONA "En general la persona pot viure fins als 81 anys, però si es manté l'activitat pot arribar a viure'n 100, o fins i tot 110." Fomentar l'exercici físic en les persones grans és un dels pilars bàsics de la guia d'Alimentació i Activitat física per a centres d'acolliment residencial que ha elaborat el Departament de Salut en col·laboració amb diferents entitats i exeperts. És una guia pràctica, d'aplicació directa, que pretén ser una ajuda per als professionals de l'àmbit sociosanitari i que es centra també en l'alimentació sana i equilibrada. MARINA GELI, consellera de Salut "Sabem que no podem parlar de l'un o de l'altre, perquè la immobilitat és clau per a la nutrició." El recull de recomanacions, que serà de compliment indispensable per als centres de l'Institut Català de la Salut, es distribuirà a totes les residències de Catalunya, però també es podrà trobar a les àrees bàsiques i a la pàgina web del departament.

Aquesta iniciativa és pionera a l’Estat i pretèn promoure un envelliment saludable i donar al personal de les residències les claus per aconseguir-ho.

Es calcula que a Catalunya hi ha més d’un milió de persones grans. D’aquestes, un percentatge importants viu en residències geriàtriques o en centres sanitaris.