Els incidents més remarcables han estat a primera hora del matí. A l'estació de Plaça de Catalunya, els piquets han barrat el pas als Ferrocarrils de la Generalitat durant una mitja hora. Amb tot, els serveis mínims s'han complert, malgrat que hi ha hagut dos incidents per obstacles a la via. I al metro, situació calcada. Serveis mínims que han funcionat amb normalitat durant tot el dia. Al matí hi ha hagut alguns incidents a les línies 1, 3 i 5. En aquesta última, un acte vandàlic a l'estació de Badal ha interromput la circulació durant 17 minuts. A la tarda les estacions de Plaça de Catalunya i Passeig de Gràcia han estat tancades entre les 17 i les 18 h, per evitar que als aldarulls del centre es traslladessin a les andanes. La vaga també ha alleugerit el trànsit a la ciutat que ha registrat un 13% menys de volum de vehicles de 7 a 9 h i un 34% menys entre les 9 i les 12. Això sí, en els punts en què no han actuat els piquets. Un grup d'estudiants han tallat el trànsit a la zona universitària. També hi ha hagut problemes a la Meridiana i a la travessera de Dalt s'han cremat contenidors a l'altura del carrer de Massens. I acabem a l'aeroport, on els problemes s'han centrat en els trasllats cap a la ciutat. Molts taxistes feien vaga i l'Aerobustambé ha alterat el seu horari. Pel que fa als vols, els serveis mínims han funcionat amb normalitat, malgrat que algunes companyies com Ryanair o EasyJet han cancel·lat tots els vols.

Segons ha informat Transports Metropolitans, a primera hora del matí, s’ha detectat el bloqueig dels accesos d’una seixantena d’estacions de metro, que tot i això han obert a l’hora prevista. Un acte vandàlic a l’estació de Badal, de la Línia 5, ha obligat a aturar el servei durant 17 minuts. Una altra actuació de sabotatge ha fet que es tanqués durant 14 minuts l’estació de Maria Cristina, de la Línia 3, sense interrupció de la circulació de trens. També s’ha hagut de tancar la parada de Santa Coloma, de la Línia 1, per la presència d’un piquet que impedia l’entrada i sortida del passatge.

Després de les 17 h, les estacions de Catalunya i Passeig de Gràcia han estat tancades pels aldarulls violents que s’estaven produint a la zona. De fet, la plaça de Catalunya i el primer tram del passeig de Gràcia estaven acordonats pels Mossos d’Esquadra. L’estació de Catalunya ha estat mitja hora tancada i la de Passeig de Gràcia, una hora aproximadament.

Els autobusos han sortit més tard

Pel que fa als autobusos, també han complert amb els serveis mínims, tot i la presència de piquets sindicals a primera hora del matí a les cotxeres dels vehicles. Segons un comunicat de TMB, durant l’horari de serveis mínims s’han detectat 16 actes vandàlics, amb trencament de vidres o miralls, pintades o punxades de rodes, contra autobusos en diferents punts de la ciutat, sense danys personals.

Els Ferrocarrils de la Generalitat també han funcionat amb normalitat excepte per dos actes vandàlics que s’han produït a la línia del Vallès i del Llobregat. Segons ha informat la empresa, hi havia objectes a la via.

Valoracions molt diferents

Pel que fa a la valoració de la vaga en el sector del transport, empresa i sindicats hi difereixen de manera clara. Els sindicats diuen que el 100% dels treballadors de TMB han secundat la vaga i que només han anat a treballar aquells que han estat convocats per als serveis mínims. Per contra, l’empresa diu que la gran majoria del personal -entre un 80% i un 90%- ha acudit al lloc de treball sense sumar-se a la vaga general.