Barcelona s'ha convertit aquesta tarda en un autèntic estat de setge. Un grup d'antisistema no ha parat durant hores de llançar objectes contundents contra les furgones dels mossos que inentaven dispersar als manifestants. Pedres, papereres o pals de fusta. Qualsevol cosa era vàlida per llençar contra la policia. Els mossos han carregat una vegada rere una altra, però els aldarulls lluny d'acabar-se, s'han intensificat. Els voltants del Passeig de Gràcia, Plaça d'Urquinaona i la Gran Via han estat els punts més calents dels enfrontaments. Precisament a la Gran Via, en qüestió de minuts s'han pogut veure diversos contenidors cremant al mateix temps. La violència dels grups d'encaputxats no s'ha dirigit només als mossos d'esquadra, sinó que fins i tot han llançat objectes als bombers quan intentaven apagar els múltiples focs que cremaven simultàniament. Tot ha començat hores abans, als voltants de la una del migdia, quan un grup violent ha cremat un cotxe de la Guàrdia Urbana i ha atacat diverses unitats mòbils de mitjans de comunicació que estaven cobrint la vaga. Aquesta ha estat l'espurna que ha encès els ànims. Segons fonts policials, els agents han perseguit els responsables d'aquesta acció, alguns dels quals s'han refugiat a l'interior de la Seu del Banesto, ocupada des de dissabte. Ha estat llavors quan la policia haa acordonat la zona i ha procedit al desallotjament de l'edifici. Eren les tres de la tarda, i els aldarulls acabaven de començar. Els mossos han intentat dispersar un grup d'ocupes que seguien esperant fora de la seu de Banesto, i allà han començat les corredisses i les càrregues. Han estat hores d'incidents en una jornada sense precedents a la nostra ciutat.

Tot s’ha iniciat al migdia quan uns desconeguts han cremat un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana. La investigació d’aquests fets ha conduït els Mossos d’Esquadra fins a l’antiga seu de Banesto, a la plaça de Catalunya, ocupada des de fa quatre dies per un grup de joves constituït com a Moviment del 25 de Setembre. La policia ha procedit a desallotjar-la i llavors ha començat l’enfrontament amb tots els que protestaven violentament per aquest desallotjament.

Molts comerços de la zona han estat saquejats. La botiga de Levi’s al passeig de Gràcia ha estat una de les que ha patit destrosses més greus, a més del robatori massiu de peces de roba.

Els successos provocats pels violents, que al matí s’han centrat a la zona de la plaça de Catalunya i la de la Universitat, s’han estès a la tarda cap a Urquinaona i tots els carrers propers a la Via Laietana. Els Mossos d’Esquadra els han acabat desplaçant cap aquí per evitar que coincidissin amb el final de la manfiestació convocada pels sindicats.

L’incendi de fins a 80 contenidors ha obligat els Bombers de Barcelona a mantenir a una intensa activitat, mentre veien com els focs es multiplicaven pels carrers des del carrer de Pau Claris amb Urquinaona cap a la plaça de la Catedral. Allà els violents han destrossat el local de Dominus Pizza.

Les desenes de furgonetes de la policia catalana han estat rebudes amb pedres pels vàndals, que al seu torn rebien els insults dels clients d’alguns bars i cafeteries. Finalment, 29 ciutadans i 30 agents de policia han resultat ferits lleus, segons el balanç oficial ofert per l’alcalde a les 21 h. Els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 33 persones a Barcelona.