La visita ha començat a les 11 del matí, quan els hare krixna que viuen en aquest temple ja feia vuit hores que estaven desperts. La rutina dels integrants d'aquest espai de culte comença tots els dies a les quatre de la matinada, amb les oracions de primera hora i el cant dels mantres. Generalment hi ha 10 persones en el temple Krixna de Barcelona, però la xifra augmenta fins a la quarantena els caps de setmana, quan acullen part del col·lectiu hindú de la ciutat. Avui, en canvi, tocava rebre els convidats, als quals els han explicat els elements bàsics de la seva religió, de més de 5.000 anys d'antiguitat. GUNDICHA DAS, president del temple Hare Krixna: "El que és la filosofia del llibre principal, com si fos la Bíblia per als cristians, la reencarnació, el karma, el vegeterianisme que és una de les nostres pràctiques principals." Després de la primera introducció han ofert als visitants uns cants en sànscrit i, posteriorment, els han explicat què signifiquen els mantres. Després han entrat en matèria religiosa i els convidats han pogut fer preguntes. GUNDICHA DAS, president del temple Hare Krixna: "La gent té una imatge desvirtuada del que és un Hare Krixna, pensen que són 'tios raros' que canten coses rares pels carrers, que el que fem nosaltres és una cosa natural i normal i, a més, és molt bo." Un dels elements importants per als Hare Krixna és l'alimentació, per això tenen un menjador propi amb menú vegetarià que obre els dies laborables al públic, un espai que sí que és conegut per alguns barcelonins. Aquest temple es va instal·lar a Barcelona l'any 1999. Des d'aleshores, cada cop són més els simpatitzants que practiquen la religió a casa i han deixat de visitar-lo.

Els anys 70 el moviment Hare Krixna va arribar a Catalunya amb els orientalistes. Però no va ser fins a 1999 que van establir-se a Barcelona, i ho van fer en un edifici situat a la plaça Reial, un espai que per a molts barcelonins encara és un lloc desconegut. En Gundicha Das, president del temple, assegura que quan van veure l’espai de seguida van saber que era un lloc per a ells. El van remodelar i des d’aleshores és el lloc de culte dels Hare Krixna de la ciutat, i també d’alguns hindús que hi van els caps de setmana.

Aquest divendres l’han visitat una desena de persones de l’Espai Avinyó, en el marc d’un programa d’activitats d’intercanvi cultural. La majoria han quedat sorpresos de descobrir aquest espai en el cor de la ciutat, tot i que alguns el coneixen perquè disposa d’un menjador vegetarià que obre al públic els dies laborables. Les persones que viuen en aquesta casa temple conviden tots els ciutadans que hi vulguin anar a fer-hi un mos o senzillament a apropar-se per conèixer-los, i es mostren oberts a explicar-los la seva religió.

En Gundicha reconeix que fa uns anys era una religió poc acceptada, però que ara amb moviments com el dels practicants del ioga o el vegetarianisme, cada vegada hi ha més difusió i coneixement. El president de l’espai reconeix que, com passa amb altres religions, són moltes les persones que la practiquen a casa i menys les que visiten el temple. Tot i això, confia a retrobar alguns dels hare krixna de la ciutat en el proper festival Krixna que se celebrarà el mes d’agost.