L’oposició de veïns i també de l’AFA de l’Escola Mas Casanovas a l’alberg per a persones sense llar amb problemes d’addiccions a l’Hotel Aristol, situat davant del centre educatiu, continua. Aquest dijous han fet una nova demostració de força amb una protesta davant la seu del districte d’Horta-Guinardó. Els arguments del consistori no han convençut els qui s’oposen al projecte, que demanen que es reubiqui en un altre espai del districte perquè no sigui a tocar de l’escola.

Al voltant de 150 persones s’han concentrat cap als volts de les 19 h a la seu del districte d’Horta-Guinardó per fer palès el seu malestar entorn de la ubicació d’aquest alberg per a persones sense llar. Els veïns insisteixen que no estan en contra del projecte, sinó que el que rebutgen, diuen, és la ubicació a tocar de l’Escola Mas Casanovas. Critiquen també “l’opacitat amb la qual s’ha dut a terme aquest projecte”. Asseguren que el consistori no els n’ha fet partícips en cap moment, que ho han sabut quan el pla ja estava aprovat.

La concentració, en què també ha participat l’AFA de l’Escola Mas Casanovas, ha estat convocada de manera espontània a través de les xarxes socials. No hi ha cap entitat convocant.

La regidora Rosa Alarcón ha volgut atendre els veïns que es concentraven davant la seu del districte, per tal de conèixer-ne les inquietuds. Els ha explicat que mirarà d’aconseguir una trobada entre les persones a càrrec d’aquest projecte i els veïns, per tal d’intentar arribar a una entesa.

Un pla d’acció integral i trobades amb veïns i entorn educatiu

L’Ajuntament subratlla que es tracta d’un centre residencial que no ha tingut cap problema en el darrer any i mig en la ubicació provisional a les Corts. No obstant això, en una voluntat d’apaivagar les “pors i inquietuds” que tenen els qui s’oposen al projecte, ha assegurat que es faran una sèrie de trobades per explicar com funcionarà el nou equipament i com s’integrarà al Baix Guinardó.

manifestació contra alberg sensesostres
manifestació contra alberg sensesostres

A banda, el districte també té previst enllestir un pla d’acció integral amb les àrees de neteja, espai públic, Guàrdia Urbana i equips socials de carrer per tal que el seu funcionament compti amb la màxima complicitat possible de l’entorn.

L’Escola Anglesola, el centre que fins ara ha estat al costat de l’alberg a les Corts, també assegura que no s’ha produït cap conflicte. De fet, el director, Toni Otero, assegura que al principi els van explicar la situació i que “mai han tingut cap problema” amb les persones que viuen a l’equipament.

Otero també considera que s’han de visibilitzar les persones “en qualsevol situació”, i creu que l’educació dels infants inclou “veure diferents realitats que de vegades no coincideixen amb les de les seves famílies”.

Un equipament pioner

L’alberg acollirà 50 persones sense llar amb addiccions, ja sigui consum d’alcohol o d’altres substàncies. Es tracta d’un equipament pioner a tot l’estat que durant l’any i mig que ha funcionat a les Corts ha atès unes 200 persones. Segons els responsables, l’experiència ha estat molt positiva, i els primers resultats apunten que al cap de tres mesos els usuaris disminueixen entre un 50 i un 70 % el consum.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a