JORDI RABASSA, membre de l'Assemblea Antifeixista de Sant Andreu "Nosaltres considerem que ja que és sòl públic s'ha de destinar als equipaments a què està destinat des de fa més de set anys. No s'ha construït res i volem que es retiri."

La protesta ha començat a la plaça d’Orfila. Allà, a primera hora d’aquest diumenge, han aparegut cartells i pintades del partit ultra Democracia Nacional i també d’exaltació a la Legión. Els manifestants, amb l’ajuda d’una escala, han aconseguit esborrar els missatges feixistes.

A l’octubre de 2013, el Consorci de la Zona Franca va cedir de manera “temporal i gratuïta” una parcel·la de 5.000 metres quadrats a la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona per a activitats socioculturals. El consorci també va cedir espais menors als Mossos d’Esquadra i al Sant Andreu Cricket Club.

Immediatament, els veïns del barri es van començar a mostrar en contra d’aquesta decisió i l’Assemblea Antifeixista de Sant Andreu de Palomar va elaborar un manifest que ha estat firmat per més de 80 entitats, en què es demana que cap espai municipal es pugui dedicar a l’exaltació del militarisme i del feixisme. També exigeix la retirada de la cessió de terrenys als legionaris i demana a l’Ajuntament i les Administracions corresponents que treballin per construir els equipaments planificats, que ja fa set anys que van en retard.