En l’assemblea, la tercera del moviment de Mitjans en Lluita, han intervingut treballadors de TV3, Catalunya Ràdio, ‘El Periódico’ i l”Sport’. Els conflictes laborals més roents en aquest moment dins del sector són precisament els de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Grup Zeta.

Des del 31 de gener passat, les plantilles de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio no tenen conveni laboral vigent i la direcció de la CCMA amenaça d’imposar-los retallades importants de sou sense pactar-les amb el comitè d’empresa. Després de dues setmanes d’aturades intermitents i de les 24 hores de vaga de dijous passat, l’empresa i els representants dels treballadors preveuen tornar a obrir negociacions durant els propers dies.

Al Grup Zeta, la negociació col·lectiva es va trencar fa setmanes i la direcció de l’empresa continua reclamant una rebaixa del 33% de la massa salarial, a més dels acomiadaments voluntaris que havien assumit 37 treballadors.

L’objectiu d’aquesta tercera assemblea de Mitjans en Lluita, la primera que es fa al carrer, era fer confluir les protestes dels treballadors d’aquests mitjans amb les de tot el sector, per tal de denunciar públicament la precarietat laboral en què treballen cada cop més els periodistes i tècnics dels mitjans de comunicació catalans.