La Universitat de l’Experiència està a punt de fer 10 anys. S’adreça a la gent gran però està oberta a tothom. La directora de la Universitat de l’Experiència by Ramon Llull Blanquerna, Muntsa Lamúa, assegura que “s’estableixen unes relacions i unes sinergies tremendes entre el professorat i l’alumnat”. Per ella,  és “més com una acadèmia clàssica que no pas com un centre de classes magistrals.”

Hi contribueix el coneixement dels professors com la religiosa Lucía Caram, el regidor del districte Joan Ramon Riera o el jutge Santiago Vidal. Això i la diversitat formativa han fidelitzat molts dels alumnes.  “Hi ha conferències, seminaris” explica una de les assistents, la Lluïsa Vinyal, “i pots triar història, filosofia, justícia, política, idiomes, …”. La Montserrat Ballart, una altra alumna, s’hi va enganxar després d’una classe de presentació de ciències exactes. “Era un professor tan bon, tan bo, que vaig seguir tot el curset de matemàtiques i, després al veure el programa que hi havia, vaig anar seleccionant els que més m’agradaven”.

Amb aquesta fórmula, la Universitat de l’Experiència Ramon Llull Blanquerna ha anat creixent. I del primer grup de quatre ha passat a un centenar d’alumnes.