Tret de sortida aquest dilluns de les obres que al llarg de mig any han de reahabilitar el Turó Parc. Tal com avançar betevé, una de les novetats que incorporen aquests treballs és la desaparició de la zona destinada als gossos, que serà traslladada, quan finalitzin les obres, a un espai nou que s’habilitarà als Jardins de Piscines i Esports, una zona verda a tocar del Turó Parc i que es començarà a construir a mitjans de novembre. Mentrestant els gossos podran continuar entrant al Turó Parc per l’accés del carrer Francesc Pérez Cabrero.

Les novetats al voltant dels gossos són les que més criden l’atenció però no seran els únics canvis en la rehabilitació del parc.  Hi haurà millores proposades pels mateixos veïns i comerciants que potenciaran els espais verds, amb la renovació de 3.200 metres quadrats de gespa,  el buidatge i neteja del llac i la renovació del mobiliari urbà. També es posarà més atenció al patrimoni cultural en concret de l’obra escultòrica de Rubió i Tudurí.

Les obres s’allargaran fins a l’abril del 2018 i tenen un cost de 806.000 euros.

El Turó Parc va nèixer com a parc d’atraccions el 1912 i va funcionar amb aquesta activitat fins al 1929. L’any 1934, l’arquitecte Nicolau M. Rubió i Tudurí, llavors director del Servei de Parcs i Jardins de Barcelona, el va transformar en un espai públic d’ús únicament veïnal. El 2001 se’n va fer una rehabilitació integral, incloent-hi la reurbanització dels carrers que l’envolten.