mascareta obligatoria centres sanitaris catalunya

La mascareta continuarà sent obligatòria als centres sanitaris almenys durant una setmana més. Segons ha confirmat el Departament de Salut a betevé, s’ha decidit prorrogar la mesura, que va començar a aplicar-se el 9 de gener, perquè “tot i que hem passat el primer pic de l’epidèmia de grip és prudent esperar una mica més per veure com evoluciona la situació”.

Això vol dir, doncs, que caldrà portar mascareta obligatòriament als centres d’atenció primària, hospitals, centres d’atenció a la salut mental i centres d’atenció intermèdia fins al 29 de gener.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ja va avisar que la mascareta es mantindria “en funció de l’evolució epidemiològica”. El fet, però, és que la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, també va afegir que seria una mesura “relativament curta” perquè calculava que s’estava a punt de passar el pic de la grip. Finalment, però, el departament ha decidit allargar l’obligatorietat uns dies més.

El Ministeri de Sanitat també va decretar l’obligatorietat de portar la mascareta a tots els centres sanitaris de l’estat, l’endemà que ho fes Catalunya. Tot i això, va deixar oberta la possibilitat que cada comunitat autònoma convertís la mesura en només una recomanació si durant dues setmanes consecutives baixaven les xifres d’infeccions i les autoritats sanitàries ho veien convenient.

Ni a les farmàcies ni a les residències de gent gran

Com ja va passar quan es va tornar a implementar, l’obligatorietat de dur la mascareta no s’estendrà ni a les farmàcies ni tampoc a les residències de gent gran. No serà tampoc necessària per viatjar amb transport públic.