vacuna grip covid majors 12 anys

Des d’aquest dimarts totes les persones majors de 12 anys que es vulguin vacunar de la grip i la covid ja poden demanar cita prèvia a través del portal de La Meva Salut. El Departament de Salut ha obert la vacunació contra aquests virus, coincidint amb l’increment de contagis d’aquestes últimes setmanes. Això ha provocat que durant el matí s’hagin produït alguna “incidència puntual” a la pàgina web que poc després ha quedat resolta, segona ha explicat el conseller de Salut, Manel Balcells.

Salut reconeix que fins ara la campanya de vacunació de la grip i la covid no ha tingut el ressò esperat, a diferència del que ha passat amb la bronquiolitis en nadons, en què la cobertura ha arribat al 87 %. Balcells admet que, tot i que s’ha posat “la mateixa insistència” en totes dues campanyes, amb els virus respiratoris la taxa de vacunació assolida “és menor que la desitjada”.

Símptomes més lleus i menys baixes laborals

Des del departament insisteixen en l’efectivitat de les vacunes. Asseguren que, si bé no evita contraure les patologies, sí que contribueix a tenir una simptomatologia més lleu. Per aquest motiu consideren “recomanable” que la població en general es protegeixi d’aquests virus per evitar baixes laborals i complicacions no desitjades.

També recorden que aquestes vacunes estan adreçades de forma específica a persones de més de 60, amb hipertensió, condicions de risc, diabetis, problemes renal o cardiorespiratoris, embarassades, amb obesitat mòrbida, professionals sanitaris i sociosanitaris o ciutadans que estan en contacte amb col·lectius vulnerables.