Hostel BCN GO!, aquesta tarda El turisme de baix cost està de moda més que mai i els viatgers s'allotgen cada vegada més als denominats Youth hostels. Uns albergs que proliferen cada vegada més a Barcelona. Actualment n'hi ha gairebé una setantena. Per un preu aproximat d'entre 15 i 20 euros s'hi pot dormir una nit. DAVID VUJINOVIC "Els hostels són molt més econòmics que un hotel i hi ha gent jove" JULIETA ANTACLI "Nos ofrecía un buen servicio, un buen precio y nos gustó la idea de tener un lugar para cocinar, que eso nos permitía también abaratar costos" Aquest albergs, però, ja no són exactament com els tradicionals. Les comoditats i la diversió estan a l'ordre del dia i una mostra n'és l'hostel BCN GO! DANI ALGUACIL, director del hostel BCN GO! "Aquí las habitaciones són compartidas pero son con baños privados, muchas salas comunes para poder cocinar y hacer la vida normal que harias en tu casa o con un grupo de amigos pero con gente anónima digamos" NIKOLAS KIBELE "Organitzen un munt d'esdeveniments, per exemple, aquesta nit aniré al partit del Barça. A l'alberg hi fan festes cada nit" ERIK TEKAVEC "És el primer cop que m'allotjo en un alberg, però m'ha agradat molt més que un hotel perquè hi pots conèixer gent per casualitat. Per exemple, ahir vam conèixer gent de Nova Jersey, Los Angeles i Nova Zelanda" El perfil del turista d'aquests allotjaments desenfadats i econòmics és molt específic tot i que hi ha alguna excepció. JOSEP AGUILAR, director Hostel Twentytú "Bàsicament és un client jove, que coneix la filosofia de compartir habitacions, però també ens hem sorprès de què també tenim moltes famílies. O sigui, gent de setanta anys, americans, que venen i reserven habitacions compartides o habitacions senceres." Dia rere dia el turisme low cost guanya terreny als hotels i canvien la manera de viatjar de la gent.

És turisme de baix cost, i continua estant de moda, potser ara fins i tot més. La presència d’albergs per a joves ha crescut en els darrers anys a Barcelona, al mateix ritme que creix la demanda de persones que en volen fer ús, atenent els preus irrisoris per passar-hi una nit: entre 15 i 20 euros. Ecònomics, i amb un espai per cuinar que facilita molt les coses als viatgers amb menys recursos.

Aquest albergs, però, ja no són exactament com els tradicionals. Les comoditats i la diversió estan a l’ordre del dia i una mostra n’és l’hostal BCN GO! Aquí, les habitaciones són compartides i amb molts espais comuns, i s’hi organitzen constantment activitats. “Hi ha festes cada nit”, assegura Nikolas Kibele, un dels nois afortunats. El perfil del turista d’aquests allotjaments desenfadats és bàsicament gent jove, però hi ha excepcions. Segons Josep Aguilar, director de l’Hostal Twentytú,
“també ens hem sorprès què també tenim moltes famílies, i persones ja grans, d’uns setanta anys, moltes d’elles nordamericanes, que vénen i reserven habitacions senceres”.