Els individus, d’origen escandinau, es desplaçaven amb un cotxe de gamma alta. Després de triar la víctima, l’assaltaven en ple carrer i la forçaven a entrar dins del vehicle, on actuaven amb contundència per aconseguir el seu propòsit: que les persones atracades cedissin i facilitessin el número PIN de les seves targetes bancàries als delinqüents.

En una mateixa nit, la del dissabte 24 d’agost, els Mossos tenen constància d’almenys tres accions: una primera a tres quarts de quatre de la matinada al carrer d’Escipió, al Putxet, on sortosament la víctima va poder escapar; i una segona a les quatre al carrer de la Reina Elisenda de Montcada, a Sarrià, on tot i retenir una dona tampoc no van obtenir-ne res perquè no duia cap targeta de crèdit a sobre. Abans d’alliberar-la, però, els assaltants van colpejar-la amb força a la cara.

L’última actuació delictiva es va produir al carrer de Castanyer, a la Bonanova. Eren dos quarts de cinc de la matinada quan els Mossos van rebre un avís de l’assalt. En arribar-hi, els agents van caçar “in fraganti” els tres joves mentre es disposaven a retirar diners d’una entitat bancària. La víctima continuava dins del cotxe, custodiada per dos dels atracadors, i va relatar als policies com l’havien introduït. Els tres arrestats han ingressat a la presó.

Detingudes per una estrebada al Port Olímpic

L’endemà, diumenge 25, els Mossos també van tenir feina, en aquest cas al districte de Sant Martí. Quatre noies d’entre 18 i 24 anys, tres marroquines i una espanyola, van ser detingudes per un assalt violent al Port Olímpic. Segons la policia catalana, la víctima, a qui van fer caure a terra, va rebre puntades de peu per tal d’intentar arrencar-li la bossa de mà que duia. Ho van aconseguir, però per poc temps, ja que uns vigilants de seguretat van atrapar-les i no van deixar-les anar fins a l’arribada de les dotacions policials, que van traslladar-les a comissaria.