En Miyata Takashi tenia cinc anys quan va sobreviure a la bomba atòmica de Nagasaki. Ara ha vingut a explicar la seva experiència a Barcelona juntament amb vuit supervivents més dels atacs finals de la Segona Guerra Mundial. Als qui van sobreviure se'ls coneix com a Hibakusha i han arribat al port amb el Vaixell de la Pau, una nau que defensa els drets humans, el desenvolupament sostenible i la conservació del medi ambient. A través de la seva experiència, que encara tenen molt present, pretenen aconseguir un món lliure d'armes nuclears. MIYATA TAKASHI, supervivent del bombardeig de Nagasaki "El moment de l'explosió va ser com una gran bola de foc d'un diàmetre de 200 metres amb molta radiació, foc i llum." L'Okamoto Tadashi té ben marcada la data del 6 d'agost de 1945. Aleshores ell vivia a dos quilòmetres del lloc on va caure la bomba d'Hiroshima. OKAMOTO TADASHI, supervivent del bombardeig d'Hiroshima "Recordo perfectament que hi havia tres avions. El primer va bombardejar, el segon va llançar la bomba atòmica i el tercer portava una càmera per demostrar que això havia passat." L'avi del nord-americà Ari Beser va ser un dels encarregats de llançar les dues bombes atòmiques. Avui treballa juntament amb els supervivents perquè una situació així no torni a passar. Per evitar-ho, cal comunicació. ARI BESER, nét de Jacob Beser "Parlar és el primer pas que s'ha de fer. Només cal parlar-ne. Això és genial." Tots plegats continuaran expandint aquest llegat amb el Vaixell de la Paufins a l'octubre. Els propers països que visitaran per demanar el desarmament nuclear són el Marroc i Portugal.

El Vaixell de la Pau s’ha aturat durant un dia a Barcelona dins del programa Viatge Global per un món lliure d’armes nuclears. A la nau hi viatgen nou supervivents dels bombardejos d’Hiroshima i Nagasaki, que reclamen el desarmament nuclear.

En la jornada a Barcelona, els nou supervivents (sis d’Hiroshima i tres de Nagasaki) han visitat la Sagrada Família i han fet un recorregut pel centre de Barcelona. A més, a l’Escola Sadako, Okamoto Tadashi ha explicat la seva experiència com a supervivent del bombardeig d’Hiroshima.

Després de visitar la ciutat, les properes parades que farà el Vaixell de la Pau seran a Múrcia, Casablanca (el Marroc) i Funchal (Portugal).