Ara fa una setmana que van començar les obres de manteniment de la Font de la Cascada del Parc de la Ciutadella. Un condicionament que es duu a terme dues vegades a l'any, i en què es procura que no coincideixi amb l'època de cries de les aus. Les tasques s'allarguen durant uns 10 dies en els quals els operaris treballen intensament. XAVIER AMAT, cap del Departament d'Abastament de l'Ajuntament "És important primer per un tema estètic perquè la font tingui un bon aspecte i després per un tema de qualitat de l'aigua, de garantir la qualitat de l'aigua." El procés de neteja s'inicia amb el buidat d'aigua dels 1.800 metres cúbics que conté el monument. A continuació els serveis de neteja s'encarreguen de treure la brutícia de grans dimensions i raspatllen els 2.600 metres quadrats de la font. Posteriorment s'utilitza una pistola a pressió per desenganxar els sediments que hi ha al fons i per acabar un camió cisterna s'ho emporta tot. Un cop neta es tornarà a omplir amb aigua de sotaterra. "La font s'omple amb aigua freàtica, que és aigua del subsòl que s'extreu de un pou que hi ha aquí al costat al carrer Wellington i això fa que sigui un ompliment amb aigua del propi subsòl de la ciutat." Cap a finals de setmana s'espera que el manteniment de la Font de la Cascada estigui llest i, per tant, el monument estarà a punt tant per a la Diada de l'11 de setembre com per a les festes de la Mercè.

Les feines de manteniment de la cascada del Parc de la Ciutadella es fan dos cops l’any i duren uns 10 dies. Els operaris buiden la font, la netegen i la tornen a omplir amb 1.800 metres cúbics d’aigua freàtica. L’aigua que omple la cascada s’extreu d’un pou pròxim, situat al carrer de Wellington.

La cascada monumental del Parc de la Ciutadella es preveu que quedarà enllestida a finals d’aquesta setmana per lluir en l’acte la Diada de l’11 de setembre i per a les festes de la Mercè.