El rector de la UB, Joan Elias, ha acceptat la dimissió del professor Jordi Hernández Borrell com a director de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la UB (IN2UB), després que aquest diumenge insultés el candidat del PSC, Miquel Iceta, a qui va titllar a Twitter de repugnant, impostor i que “tenia els esfínters dilatats”.

La Universitat de Barcelona ha rebutjat les expressions de Borrell, que ha considerat “inacceptables i injustificables”, i ha informat en aquest comunicat que el rector de la institució n’ha acceptat la dimissió.

Precisament, el col·lectiu LGTBI del PSC va posar en marxa una campanya a Change.org per demanar-ne la destitució i que ha obtingut prop de 10.000 signatures.

El candidat socialista ja ha anunciat que traslladarà el tuit a la fiscalia contra els delictes d’odi i discriminació pel seu to homòfob. Paral·lelament, la Fiscalia Provincial de Barcelona ha actuat d’ofici i ja ha obert diligències contra Borrell pels comentaris en què, “presumptament, menyspreava la condició sexual” de Miquel Iceta.

Borrell, que va eliminar el comentari de la seva línia de Twitter aquest mateix diumenge, ha demanat disculpes públicament a Iceta i a totes les persones que s’hagin pogut sentir ofeses pel comentari, que ha afirmat que va ser un error.