Des que el president espanyol, Mariano Rajoy, va convocar les eleccions del 21-D amb l’article 155 a la mà, la CUP ha qualificat els comicis d’il·legítims i els ha plantejat com una continuació del mandat sorgit l’1-O. Per això, la número dos de la llista cupaire, Maria Sirvent, ha dit que “el 21-D guanyarem per materialitzar la voluntat del referèndum i implantar la República”.

Per la seva banda, Riera ha assegurat que “ho farem amb una mà desobeint i l’altra, unilateralment construint socialisme”. Aprofitant l’acte central de campanya —que ha estat el primer gran acte públic del candidat de la CUP—, ha interpel·lat la resta de forces independentistes, que han inclòs el diàleg al seu programa electoral: “Demanarem diàleg a les porres? Apel·larem a la bilateralitat? De cap manera, ni autonomia, ni acords amb l’Estat”, ha exclamat.

L’acte central més matiner

El de la CUP ha estat el primer acte central de campanya, després de cinc dies d’haver-la encetat. Els cupaires han escollit el Pavelló Municipal d’Esports de la Vall d’Hebron, on han assistit més d’un miler de militants. A banda dels membres que conformen la llista electoral, també hi han intervingut figures fortes de la CUP, com l’exdiputat David Fernàndez, qui ha assegurat que “el 155 acabarà a la paperera de la història” i ha animat la ciutadania a “omplir les urnes de dignitat”.

També ha tingut un protagonisme especial el referèndum. El tret de sortida de l’acte l’ha donat un vídeo amb declaracions de dirigents del PP afirmant que no se celebraria l’1-O i, acte seguit, amb imatges de la votació i les càrregues policials que hi va haver. Com a homenatge a l’“esperit del referèndum”, durant tot el míting també hi ha hagut una urna de les que es van utilitzar l’1-O dalt de l’escenari.