La fira de productes ecològics presenta les novetats en una edició sense restriccions que recupera el flux de gent habitual. Novetats a banda, el sector té encara un gran repte al davant a l’hora de desmuntar creences falses sobre el que significa la categoria “eco”. Els paradistes expliquen als visitants que un producte ecològic ho és en funció de com s’ha elaborat: amb quins productes, duent a terme quins processos, i amb quins mètodes es conserva, en cas que calgui, abans de ser venut al consumidor final. Per tant, un pernil pot ser ecològic i un producte vegà no ser-ho.

En marxa el BioCultura Barcelona 2022, amb les novetats principals dels productes ecològics

Del 5 al 8 de maig es presentaran al Palau Sant Jordi les darreres novetats del sector ecològic amb propostes variades per consumir de manera més responsable

Un pernil amb certificat de rècord Guinness

És un pernil, i només per això moltes persones dubtarien que sigui un producte ecològic. Però ho és. I ho garanteixen el certificat ecològic europeu, el de granja ecològica i el de Traza & Control. Els porcs viuen en un entorn sense cap tipus de pesticida ni de producte químic, beuen aigua de font i mengen gla i cereals. Tot això garanteix que és un producte ecològic i de qualitat que, a més, ha guanyat una distinció del prestigiós rècord Guinness.

Tornen els orígens a l’hora de triar el llit per dormir

La novetat en mobiliari de casa, especialment a l’hora d’anar a dormir, és tornar als materials i mètodes antics. Els llits de llana, de cotó, de fusta i sense cap producte amb silicona els fa únics per dormir, segons expliquen els ecomatalassers. A més, si pensem en els residus, un llit d’aquestes característiques és molt més orgànic.

La garantia que un producte és ecològic es troba en l’etiqueta de la fulla verda europea

Tots els productes que passen els controls que estableix la Unió Europea per acreditar-se com a ecològics reben una distinció que ho garanteix. Es tracta d’un segell en forma de fulla verda, l’eurofulla, que és el logotip de certificació ecològica oficial del continent.