Barcelona ha viscut la sisena nit de protestes per demanar l’alliberament del raper Pablo Hasél. En aquest cas, la plataforma ACABem la Partida ha convocat els manifestants a les 19 h a l’estació de Sants, a través de Telegram. La tensió s’ha desplaçat als entorns de la via Laietana on s’han produït aldarulls puntuals i, almenys, set detencions.

De Sants… al centre de la ciutat

Un miler de persones, una xifra molt inferior a la que es va registrar dissabte, s’ha concentrat aquest diumenge a l’estació de Sants i, poca estona després, han enfilat el carrer de Tarragona cap a la plaça d’Espanya. Tot i això, no hi han pogut arribar perquè un cordó policial els ha barrat el pas.

Una pancarta amb el lema “Ens heu ensenyat que ser pacífics és inútil” ha guiat la protesta pel carrer de la Diputació i, posteriorment, per la Gran Via, fins a la plaça d’Urquinaona. Allà, han baixat per la via Laietana fins a arribar a la Prefactura Superior de la Policia Nacional. La marxa s’ha desenvolupat de manera pacífica amb crits de “Llibertat”.

Moments de tensió a la via Laietana

Els moments de més tensió s’han viscut a la via Laietana. Un grup reduït ha arribat davant la prefectura de la Policia Nacional i ha llançat tot tipus d’objectes -bosses d’escombraries, contenidors, petards, senyals de trànsit i ampolles de vidre- contra els agents. Un altre grup d’encaputxats ha tornat a desplaçar-se al Palau de la Música, on hi havia hagut destrosses el dia anterior, i s’han enfrontat als Mossos d’Esquadra.

El gruix de manifestants s’han concentrat a la via Laietana, però allunyats del focus de tensió i de manera pacífica. Tot i això, a les nou del vespre, els Mossos d’Esquadra els han desallotjat i els han fet recular fins a la ronda de Sant Pere i, després, fins a la plaça de Catalunya on s’han produït detencions.

Alguns manifestants s’han dispersat i han recorregut la Rambla, un dels punts on va haver-hi més aldarulls la quarta jornada de protestes. Han llançar a terra diversos objectes, com tanques i jardineres, mentre es desplaçaven.