El Banc de Sang ha posat en marxa una marató de donacions els dies 11 i 12 de gener. L’objectiu no només és aconseguir el màxim nombre de donants en poques hores, sinó també difondre la iniciativa a les xarxes socials per captar nous donants i aconseguir que els que ja ho són no perdin l’hàbit.

La mecànica de la marató és senzilla: es demana hora per internet, es reserva una plaça per donar sang i es comparteix amb els contactes a través del correu electrònic, el Facebook i el Twitter. Cada vegada que un contacte s’inscrigui, avisaran la persona per correu electrònic. La iniciativa vol ser ‘trending topic’ aquest dimarts al matí amb el hashtag #MaratóDonants. A les persones que no poden donar sang perquè no compleixen els requisits per ser donant també se les convida a participar en la iniciativa fent-ne difusió a la xarxa.

A tothom qui doni sang, i com a reconeixement a aquest gest altruista, se’ls oferirà la possibilitat de subscriure’s a un diari, veure una pel·lícula gratis en una plataforma online, calçar unes sabatilles esportives amb preus rebaixats i altres ofertes i descomptes.