Amb la iniciativa "Talla amb la pobresa" quatre cadenes de perruqueria donaran un percentatge de cada tall de cabells al Casal d'Infants. Tot el que es recapti anirà destinat a l'Espai Vincles, que dóna suport a mares amb nadons de zero a tres anys en situacions límit. CRSITINA CEBADO, directora de Comunicació de Cebado "Les empreses han de ser socialment responsables i en la mesura de les seves possibliitats donar diners a aquestes entitats que treballen amb famílies amb seriosos problemes d'exclusió social." Això és només l'anècdota de la greu situació que avui ha posat sobre la taula el Casal dels Infants, que reconeix que només pot atendre un de cada tres joves que demana ajuda. I no només això: les condicions de les famílies que atenen són cada cop pitjors. Més de la meitat, un 65%, necessita ajuda per cobrir necessitats bàsiques com el menjar i l'habitatge. ROSA BALAGUER, directora general del Casal dels Infants "Al juliol teníem tres vegades més demandes que les places que podíem cobrir, al Raval. Hem de fer mans i mànigues, vam poder augmentar un 10% però la nostra capacitat es queda molt curta respecte a la demanda." I el que encara preocupa més el Casal és que la situació econòmica no sembla que hagi de millorar durant el 2013.

Els gestors de l’entitat asseguren que hi ha centres que estan saturats, i que en el darrer any han empitjorat les condicions bàsiques de vida de les famílies que es beneficien d’algun dels projectes del casal: dues de cada tres famílies assisteixen en alguna entitat que els proporciona aliments, segons dades de l’associació.

L’habitatge, peça clau de la crisi

Una de cada quatre famílies que porta els seus fills al Casal d’Infants té problemes greus relacionats amb l’habitatge, un fet que segons Balaguer “està fent que la desigualtat social sigui cada vegada més alarmant”. L’angoixa que provoca la crisi a les famílies s’acaba traslladant als nens i nenes, que pateixen carències alimentàries, d’higiene i afectives.

Els responsables de l’entitat demanen a les administracions que elaborin un pla de xoc contra la pobresa infantil i un sistema que protegeixi les famílies més vulnerables:  “els que ja eren pobres abans de la crisi, ja no tenen cap manera de superar aquesta situació”, ha dit.

Campanya “Talla amb la pobresa”

Per intentar recollir fons neix la campanya “Talla amb la pobresa”. Durant tres mesos, quatre cadenes de perruqueries de la ciutat donaran un percentatge de cada tall de cabell al Casal dels Infants. Tot el que es recapti anirà destinat a l’Espai Vincles, que dóna suport a mares amb nadons de zero a tres anys en situacions límit.